Nieuw: Maya en 3ds Max Indie
 

 

 1. Wie komt in aanmerking voor een abonnement? 
  U komt in aanmerking voor een abonnement als u aan de volgende vereisten voldoet.
  • De jaarlijkse bruto-inkomsten uit creatieve werkzaamheden van de gebruiker/organisatie moeten lager zijn dan de limiet voor uw land.
  • Het is niet toegestaan om de licentie te gebruiken voor projecten met een waarde boven de USD 100.000. 
  • Er mag slechts één (1) licentie per gebruiker of organisatie worden gebruikt 
  • De aanbieding is alleen geldig in de volgende landen: 3ds Max / Maya
    
 2. Kan ik als abonnee van 3ds Max/Maya voor indie gebruikers profiteren van de abonnementsvoordelen?
  Ja, abonnees profiteren van de voordelen van een Autodesk-abonnement.
   
 3. Is 3ds Max/Maya voor indie gebruikers een minder uitgebreide versie van de software?
  Het aanbod voor indie gebruikers heeft dezelfde eigenschappen en functies als devolledigesoftwareversies van 3ds Max en Maya.
   
 4. Is er een gratis testversie verkrijgbaar van 3ds Max/Maya voor indie gebruikers?
  Er is geen gratis testversie beschikbaar voor 3ds Max of Maya voor indie gebruikers. Er zijn echter wel gratis testversies beschikbaar van 3ds Max en Maya.
   
 5. Zijn de producten voor indie gebruikers wereldwijd verkrijgbaar?
  3ds Max en Maya voor indie gebruikers zijn alleen verkrijgbaar op alle standaardsites van de Autodesk eStore: 3ds Max / Maya
   
 6. Kan ik een maandabonnement afsluiten voor producten voor indie gebruikers?
  Het productaanbod van 3ds Max en Maya voor indie gebruikers is alleen verkrijgbaar als jaarabonnement.
   
 7. In hoeverre verschilt 3ds Max/Maya voor indie gebruikers van de studentenversie van 3ds Max en Maya?
  Alleen gekwalificeerde onderwijsinstellingen en huidige studenten komen in aanmerking voor een studentenlicentie. De studentenlicentie kan alleen worden gebruikt voor onderwijs-, trainings-of onderzoeksdoeleinden. Maya Indie en 3ds Max Indie kunnen worden gebruikt voor commerciële of professionele doeleinden, of overige doeleinden met een winstoogmerk.
   
 8. Ik gebruik Maya/3ds Max Indie momenteel via het pilotprogramma. In hoeverre is dit van invloed op mij? 
  Als u al een abonnement op Maya/3ds Max Indie hebt via het pilotprogramma, vervalt uw abonnement aan het einde van de contracttermijn. Zodra uw abonnement vervalt, en als u nog steeds aan de geschiktheidsvereisten voor deze aanbieding voldoet (zie vraag 1), kunt u een abonnement nemen op het nieuwe aanbod voor indie gebruikers.
   
 9. Wat gebeurt er aan het einde van mijn jaarabonnement op Maya of 3ds Max voor indie gebruikers?
  Net als bij Autodesk-abonnementen, wordt het abonnement bij zowel Maya als 3ds Max voor indie gebruikers automatisch verlengd aan het einde van de contracttermijn. U vindt meer informatie over het beheren van de instellingen voor automatisch verlengen op het Autodesk Knowledge Network.
   
 10. Mag ik mijn licentie voor indie gebruikers gebruiken voor commerciële doeleinden?
  In tegenstelling tot studentenlicenties, zijn de producten voor indie gebruikers beschikbaar voor commerciële doeleinden, zolang u aan de geschiktheidsvereisten voldoet (zie vraag 1).
   
 11. Is de Arnold-renderer inbegrepen bij mijn product voor indie gebruikers?
  Ja, de producten voor indie gebruikers beschikken over dezelfde functies en mogelijkheden als de volledige versie, waaronder de geïntegreerde Arnold-renderer. 
   
 12. Wat is het verschil tussen Maya voor indie gebruikers en Maya LT?
  Maya voor indie gebruikers is een volledige versie van Maya die bedoeld is voor elke gebruiker of organisatie die in aanmerking komt. Maya LT is een minder uitgebreide versie van Maya die specifiek is ontworpen voor indie gameontwikkelaars. Maya LT heeft geen geschiktheidsvereisten en beschikt niet over mogelijkheden voor rendering, functies voor dynamica of tools voor motion graphics. Ga voor de volledige lijst met verschillen tussen Maya en Maya LT naar: https://www.autodesk.nl/compare/compare-features/maya-vs-maya-lt
   
 13. Ik ben als freelancer werkzaam voor een studio met een bruto-omzet van meer dan USD 100.000. Mag ik 3ds Max of Maya Indie gebruiken?  

  Als de studio u opdracht heeft gegeven om een specifiek digitaal product te leveren (zoals een model of gerenderd frame) met een waarde van minder dan USD 100.000, mag u 3ds Max of Maya Indie gebruiken.  

  Als het bedrijf u echter betaalt voor de tijd die u aan het project besteedt, moet een volledige commerciële licentie worden gebruikt zolang u aan het project werkt.  
   

 14.  Ik werk aan een onafhankelijke game die nog geen opbrengst genereert. Ik heb wel meer dan USD 100.000 aan financiering ontvangen. Mag ik 3ds Max en Maya Indie nog steeds gebruiken? 

  Als uw game meer dan USD 100.000 aan financiering heeft ontvangen, komt u niet in aanmerking voor de indie producten en dient u de volledige commerciële versie hiervan aan te schaffen. 
   

 15. Naast mijn hoofdwerkzaamheden werk ik samen met een groepje ontwerpers aan een extra project. Elk lid genereert met de eigen hoofdwerkzaamheden meer dan USD 100.000. We hebben geen juridische entiteit opgezet voor het extra project. Als ons inkomen uit dit project minder dan USD 100.000 bedraagt, komen we dan in aanmerking voor 3ds Max en Maya voor indie gebruikers? 

  Als er geen juridische entiteit is opgezet en de bruto-opbrengst van het project minder dan USD 100.000 bedraagt, kan elk van jullie gebruikmaken van 3ds Max en Maya Indie. 
   

 16. Ik ben een freelancer en werk aan een project dat uiteindelijk meer dan USD 100.000 zal genereren, maar op dit moment wordt die opbrengst nog niet bereikt. Mag ik 3ds Max of Maya Indie nog gebruiken? 

  Ja, u mag 3ds Max of Maya Indie gebruiken totdat uw opbrengst USD 100.000 bereikt. Daarna moet u overstappen op de volledige commerciële versie van 3ds Max en/of Maya.


Meer informatie over de vereisten voor 3ds Max en Maya voor indie gebruikers 
 

De indie licentie voor Autodesk® 3ds Max®- en Autodesk® Maya®-software is bedoeld voor onafhankelijke ontwerpers, zodat ze op een betaalbare manier gebruik kunnen maken van 3ds Max en Maya voor hun commerciële projecten. De licentie is echter niet bedoeld voor mensen of organisaties die meer dan USD 100.000* opbrengst per jaar genereren of voor projecten met budgetten van meer dan USD 100.000.   

 

Opmerking: Als u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan USD 100.000 per jaar genereert, mag u geen licentie voor Maya of 3ds Max Indie aanvragen, ongeacht of u werkt als freelancer, contractant, een parttime of een fulltime medewerker. In dit geval dient u een licentie van een volledig abonnement te gebruiken. Het bedrijf kan de licentie voor u aanschaffen of u doet dit zelf (en declareert deze eventueel bij het bedrijf waarvoor u werkt). Op deze manier willen we voorkomen dat bedrijven met voldoende middelen Autodesk niet betalen voor de softwarelicenties die ze gebruiken voor hun projecten. 

 

Deze beperking geldt wanneer u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan USD 100.000 opbrengst per jaar genereert. De beperking is niet van toepassing op de verkoop van digitale goederen aan dergelijke organisaties, zolang de totale jaaropbrengst uit die verkopen de drempelwaarde van USD 100.000 niet overschrijdt. 

 

Hieronder volgen enkele voorbeeldscenario's om u meer inzicht te geven in wanneer u in aanmerking komt voor 3ds Max en Maya voor indie gebruikers: 

 

U maakt en verkoopt digitale producten en wordt benaderd door een gamebedrijf met een jaaropbrengst van meer dan USD 100.000 om een item aan hen te leveren (kant-en-klaar of op maat gemaakt). U ontvangt een vast bedrag voor het geleverde 'product'. Als uw opbrengst minder dan USD 100.000 bedraagt, mag u Indie in dit geval gebruiken. Voorbeelden van items: 3D-modellen, texturen of gerenderde afbeeldingen. 

 

Een architectuurbureau met een opbrengst van meer dan USD 100.000 vraagt u om op freelancebasis een visualisatie te maken voor het bureau. U ontvangt een uur-/dag-/weeksalaris zolang het project loopt en de gemaakte items zijn eigendom van het bedrijf. In dit geval mag u geen Indie-licentie gebruiken. 

 

Het gaat hier vooral om het onderscheid tussen wat redelijkerwijs kan worden beschouwd als uw eigen werk en werk dat u in dienst van een ander doet. Als u uw eigen intellectuele eigendom maakt en verkoopt en minder dan USD 100.000 per jaar genereert, komt u in aanmerking voor Indie. Als u werkzaam bent voor een organisatie die meer dan USD 100.000 per jaar genereert, komt u niet in aanmerking voor Indie, zelfs niet als uw eigen opbrengsten lager zijn. Van bedrijven die een opbrengst van meer dan USD 100.000 per jaar hebben, verwachten we dat ze betalen voor de volledige commerciële licenties van de software die zij (en hun ontwerpers) nodig hebben.  


*Opmerking: Deze limiet verschilt per land waarin het product wordt gebruikt.  

  
© Copyright 2022 Autodesk Inc. Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring | Juridische kennisgevingen |  Niet-naleving melden
©Autodesk 2022