Esittelyssä Maya ja 3ds Max
Indie
 

Yleiskatsaus

Äskettäin valmistuneilla, freelancereilla, indie-pelinkehittäjillä, harrastajilla, 3D-taiteilijoilla ja muilla vasta uraansa aloittelevilla on nyt mahdollisuus päästä käyttämään Autodesk® Maya®- ja Autodesk® 3ds Max® -ohjelmistoja edullisesti. Tarkista usein kysytyistä kysymyksistämme, onko sinulla oikeus tilata Maya tai 3ds Max indie-käyttäjille.

Kysymyksiä ja vastauksia

 

 1. Ketkä ovat oikeutettuja tilaamaan tuotteen?
  Sinulla on oikeus tilata tuote, jos seuraavat edellytykset täyttyvät.
  • Käyttäjien/organisaatioiden luovan työn vuotuiset kokonaistulot eivät saa ylittää maakohtaista enimmäisraja-arvoa.
  • Et voi käyttää lisenssiä missään projektissa, jonka arvo on yli 100 000 USD
  • Käytössä voi olla vain yksi (1) lisenssi käyttäjää tai organisaatiota kohti
  • Tarjous on voimassa seuraavissa maissa: 3ds Max / Maya
    
 2. Mistä voin tilata 3ds Maxin tai Mayan indie-käyttäjille?
  3ds Max ja Maya indie-käyttäjille tulee olemaan tilattavissa AREA-yhteisön sivustolla olevan Autodeskin verkkokaupan välityksellä.
   
 3. Jos tilaan 3ds Maxin tai Mayan indie-käyttäjille, onko minulla oikeus tilaajaetuihin?
  Kyllä, tilaajilla on oikeus Autodesk-tilauksen tilaajaetuihin.
   
 4. Ovatko 3ds Max ja Maya indie-käyttäjille riisuttu versio ohjelmistosta?Indie-tarjous sisältää samat ominaisuudet ja toiminnot kuin täydet 3ds Max- ja Maya-ohjelmistoversiot.
   
 5. Ovatko 3ds Max ja Maya indie-käyttäjille saatavana maksuttomana kokeiluversiona?
  3ds Maxin tai Mayan indie-tuotteista ei ole saatavana maksutonta kokeiluversiota. Sekä 3ds Max- että Maya-ohjelmistoista on kuitenkin saatavana maksuttomat kokeiluversiot.
   
 6. Ovatko indie-tuotteet saatavana kaikkialla maailmassa?
  3ds Max ja Maya indie-käyttäjille ovat tilattavissa ainoastaan kaikissa Autodeskin verkkokaupoista seuraavissa maissa: 3ds Max / Maya
   
 7. Voinko tilata indie-tuotteita kuukausitilauksena??
  3ds Max ja Maya indie-käyttäjille ovat saatavana vain vuositilauksena.
   
 8. Kuinka 3ds Max ja Maya indie-käyttäjille eroavat 3ds Max- ja Maya-koulutusversioista?
  Vain hyväksytyillä oppilaitoksilla ja nykyisillä opiskelijoilla on oikeus opiskelijalisenssiin. Opiskelijalisenssiä saa käyttää vain oppimis-, harjoittelu- tai tutkimustarkoituksiin. Maya Indie- ja 3ds Max Indie -versioita voidaan käyttää kaupallisiin, ammatillisiin ja muihin voittoa tavoitteleviin tarkoituksiin.
   
 9. Minulla on tällä hetkellä Mayan tai 3ds Maxin indie-tuote pilottiohjelman kautta. Miten tämä vaikuttaa minuun?
  Jos sinulla on jo pilottiohjelmasta peräisin oleva Mayan tai 3ds Maxin indie-tuotteen tilaus, tilauksesi päättyy sopimuskauden päättyessä. Kun tilauksesi päättyy ja jos täytät yhä tämän tarjouksen kelpoisuusvaatimukset (katso kysymys 1), voit hyödyntää tilatessasi uuden indie-tarjouksen.
   
 10. Mitä tapahtuu, kun vuotuinen Mayan tai 3ds Maxin indie-tuotteen tilaukseni päättyy?
  Muiden Autodesk-tilausten lailla myös Mayan ja 3ds Maxin indie-tuotteen tilaukset uusitaan automaattisesti sopimuskauden päättyessä. Lue lisää automaattisen uusimisen asetuksista Autodesk Knowledge Networkista
   
 11. Voinko käyttää indie-lisenssiäni kaupallisiin tarkoituksiin?
  Toisin kuin opiskelijalisenssiä, indie-tuotteita voidaan käyttää kaupallisiin tarkoituksiin kelpoisuusvaatimusten puitteissa (katso kysymys 1).
   
 12. Sisältyykö Arnold-renderoija indie-tuotteeseeni?
  Kyllä, indie-tuotteet sisältävät samat ominaisuudet kuin ohjelmiston täysi versio, Arnold-renderoija mukaan lukien. 
   
 13. Mitä eroa on Mayan indie-käyttäjille tarkoitetulla versiolla ja Maya LT:llä?
  Maya indie-käyttäjille on Mayan täysversio, joka on tarkoitettu tietyt edellytykset täyttäville käyttäjille ja organisaatioille. Maya TL on Mayan riisuttu versio, joka on tarkoitettu erityisesti indie-pelinkehittäjille. Maya LT:hen ei sovelleta kelpoisuusvaatimuksia, eikä siinä ole renderointiominaisuuksia, dynamiikkaominaisuuksia tai liikegrafiikkatyökaluja. Katso kattava lista Maya- ja Maya LT -ohjelmistojen eroista osoitteessa https://www.autodesk.com/compare/compare-features/maya-vs-maya-lt
   
 14. Olen freelancer ja saanut työtilauksen studiolta, jonka bruttotulot ovat yli 100 000 USD. Voinko käyttää 3ds Max tai Maya Indietä?  

  Jos työn tilaava yritys on tilannut sinulta tietyn digitaalisen tuotteen (kuten mallin tai renderoidun kuvan), jonka arvo on alle 100 000 USD, voit käyttää 3ds Maxia tai Mayaa indie-käyttäjille.  

  Jos kyseinen yritys taas on palkannut sinut tekemään aikaperusteista projektityötä, projektin ajaksi on hankittava täysi kaupallinen lisenssi.  
   

 15. Kehitän indie-peliä, joka ei ole tuottanut vielä tuloa. Olen kuitenkin saanut yli 100 000 USD rahoitusta. Voinko silti käyttää 3ds Maxia tai Mayaa indie-käyttäjille? 

  Jos pelille on myönnetty yli 100 000 USD rahoitusta, et ole oikeutettu käyttämään indie-tuotteita, vaan sinun tulee käyttää tuotteiden kaupallisia täysversioita. 
   

 16. Kuulun pieneen taiteilijaryhmään, jonka tekee sivuprojektia päätoimisten töiden ohella. Kunkin jäsenen tulot omasta päätoimisesta työstä ovat yli 100 000 USD. Emme ole muodostaneet oikeushenkilöä sivuprojektiamme varten. Jos sivuprojektista saatava tulo on alle 100 000 USD, voimmeko käyttää 3ds Maxia ja Mayaa indie-käyttäjille? 

  Jos ryhmä ei ole muodostanut oikeushenkilöä ja sivuprojektin bruttotulo on alle 100 000 USD, ryhmän jäsenet voivat käyttää 3ds Maxia ja Mayaa indie-käyttäjille. 
   

 17. Olen freelancer ja työskentelen projektissa, josta saatava tulo tulee olemaan yli 100 000 USD, mutta raja ei ole vielä ylittynyt. Voinko käyttää silti 3ds Maxia tai Mayaa indie-käyttäjille? 

  Kyllä, voit käyttää 3ds Maxia tai Mayaa indie-käyttäjille, kunnes tulot saavuttavat 100 000 USD:n rajan. Tämän jälkeen sinun on hankittava 3ds Maxin ja/tai Mayan täysi kaupallinen lisenssi. 


Lisätietoja 3ds Maxin ja Mayan Indie-versioiden kelpoisuusvaatimuksista
 

Autodesk® 3ds Max®- ja Autodesk® Maya® -ohjelmistojen indie-lisenssi tarjoaa itsenäisille taiteilijoille edullisen tavan lisensoida 3ds Max ja Maya kaupallisiin projekteihinsa. Sitä ei ole kuitenkaan tarkoitettu sellaisten ihmisten tai organisaatioiden käyttöön, joiden vuositulot ovat yli 100 000 USD*, eikä projekteihin, joiden budjetti on yli 100 000 USD. 

 

Huomaa, että jos teet töitä organisaatiolle, jonka vuositulot ovat yli 100 000 USD, et voi hankkia Maya tai 3ds Max Indie -lisenssiä – tämä koskee niin freelancereita, alihankkijoita kuin osa- ja kokoaikaisia työntekijöitä. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä täyttä lisenssiä. Yrityksen on joko hankittava lisenssi sinulle tai voit hankkia sen itse (voit mahdollisesti laskuttaa sen yritykseltä, jolle työskentelet). Tavoitteena on, että yritykset eivät jätä maksamatta Autodeskille ohjelmistolisenssistä, jota ne käyttävät projekteihinsa. 

 

Rajoitus on voimassa, kun työskentely tapahtuu organisaatiolle, jonka vuositulot ovat yli 100 000 USD. Rajoitus ei koske digitaalisten tuotteiden myymistä tällaisille organisaatioille, kunhan kyseisistä myynneistä saamasi kokonaisvuositulot eivät ylitä 100 000 USD:n rajaa. 

 

Tässä on pari esimerkkitilannetta, jotka havainnollistavat, missä tilanteissa voit käyttää 3ds Maxia ja Mayaa indie-käyttäjille: 

 

Suunnittelet ja myyt digitaalisia tuotteita. Peliyritys, jonka vuositulot ovat yli 100 000 USD, pyytää sinua luomaan sille resurssin (vakiomallisen tai tilaustyönä tehdyn). Sinulle maksetaan kiinteä hinta toimitetusta ’tuotteesta’. Jos saamasi tulot ovat alle 100 000 USD, voit käyttää Indietä. Resurssit voivat olla esimerkiksi 3D-malleja, tekstuureja tai renderoituja kuvia. 

 

Arkkitehtiyritys, jonka tulot ovat yli 100 000 USD, pyytää sinua luomaan sille visualisoinnin freelance-työnä. Sinulle maksetaan tunti-/päivä-/viikkoperusteisesti koko projektin ajan, ja resurssit ovat yrityksen omaisuutta. Tällöin et voi käyttää Indie-lisenssiä. 

 

Ratkaiseva tekijä on se, voidaanko työtä pitää perustellusti omana työnäsi vai omistaako työn tilaava yritys resurssit (engl. "working for hire"). Jos tuotat ja myyt omaa immateriaaliomaisuuttasi (IP) ja tästä saatavat vuositulot ovat alle 100 000 USD, Indie-version käyttö on sallittua. Jos työskentelet working for hire -periaatteella organisaatiolle, jonka vuositulot ovat yli 100 000 USD, Indien käyttö ei ole sallittua, vaikka omat tulosi eivät ylittäisi tätä rajaa. Yritysten (ja taiteilijoiden), joiden vuositulot ovat yli 100 000 USD, on maksettava täydestä kaupallisesta lisenssistä tarvitsemaansa ohjelmistoon.  

*Huomaa, että tämä rajoitus vaihtelee käyttömaan mukaan.  

 
© Copyright 2022 Autodesk Inc. All rights reserved |  käyttäjille  | Juridiset huomautukset | Ilmoita säädösten rikkominen
©Autodesk 2020